MIRA JA MIMMU

MIMMU

Esittelyssä ensimmäisenä ”uusin tulokas”, ystävämme Taidefarmari Mimmu💚 ”Heippa! Olen Mimmu, Aijasahon energisen farmiperheen tuorein tulokas työharjoittelijan pestillä. Tähän saakka kaiken työkokemukseni olen saanut kaupan alalta tiskien takaa. Olen siis iloinen päästessäni mukaan tähän idearikkaaseen Taidefarmareiden joukkoon. Täältä ei taatusti ole ideointi, toiminnallisuus, hilpeys eikä luovuus hukassa! Itse koen olevani liiankin harkitsevainen ihmistyyppi, jonka ajatukset jäävät oman pään sisään, vailla eteenpäin vientiä. Tästäkin syystä on hienoa päästä näkemään, kokemaan ja kuulemaan kuinka yhteistyö ja ideointi täällä toimivat. Aamupalaverissa pyöreän pöydän ääressä, kun minä vasta nautiskelen ensimmäisiä siemauksia höyryävästä kahvista on naisten ajatukset ja suunnitelmat jo kovalla vauhdilla vyöryämässä eteenpäin 🙂
Maaseudun ja tilan tarjoamassa ympäristössä olisin valmis työskentelemään niin haravan varressa kuin raivaushommissa vaikkapa navetan massiivisten kiviseinien sisällä. Mutta koska näyttöni ei varmastikaan tulisi hyväksytyksi pelkästään edellä mainitulla tavalla, niin puuhastelen pääsääntöisesti tekstien, tapahtumien sekä joidenkin kuvien ja päivitysten ääressä.
Koska itse viihdyn huomattavasti paremmin kameran takana, oli helpotus valita tähän jo ennestään otettu kuva. Kuva on vanha, hieman vanhempi kuin esikoisemme, jota tuolloin odotin 12 vuotta sitten. Tälle kivelle minut johdatti, hetken ideoi ja ikuisti mieheni äiti Outi. Muutamia vuosia myöhemmin oma kotimme valmistui näihin maisemiin.

Kiitos, kun luitte minun roolistani farmilla- Toivotan kaikille mukavaa kesän aikaa! Muistetaan nauttia siitä kaikesta mitä Suomen luonto meille tarjoaa (ja syödään paljon jäätelöä).”

MIRA

Seuraavana esittelyvuorossa on meidän monitoiminainen Mira💚Miran taiteellista ja taitavaa kädenjälkeä pääsee ihastelemaan mm. Tarinoiden maaseutu-näyttelyssä, jonka löydätte talon ylimmästä kerroksesta.
-Mira Farmilla ja sen ulkopuolella-
”Ulkopuolella olen Mira. Puoliso, tytär, sisko, kummitäti ja ystävä. Vasenkätinen partiolainen, koulutukseltani valokuvaaja, ammatiltani taiteentekijä. Ensimmäisen taidenäyttelyni pidin v. 2001 Naissaaren kahvilassa Vaajakoskella ja viimeisimmän Taidefarmilla vuodenvaihteessa. Luen kaiken käsillä olevan ja aarteenetsijän ura kirpputoreilla kattaa jo kolme vuosikymmentä. Maailman on täynnä tarinoita; olen elänyt hyvin, jos pystyn kertomaan edes osan niistä sanoin ja kuvin.
Farmilla olen Taidefarmari Mira. Ei ole olemassa ”tavallista” työpäivää, olen muun muassa ollut somistaja, kerhotäti, puutarhuri, käsikirjoittaja, näyttelykuraattori, puvustaja, koruntekijä, kuvittaja, lipunmyyjä, ideariiheläinen, visualisti. Yhtenä hetkenä kädessä on kahvimitta ja kastelukannu, seuraavassa arvotaidetta ja ajatusten virtaa. Olen saanut suunnitella, toteuttaa, tutkia, inspiroitua ja kasvaa; tuntea vahvasti että sillä mitä olen ja osaan olen Farmilla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Olen onnellinen saadessani olla osa Taidefarmin tarinaa jo näin alkuhetkistä asti.” #taiteilija #mirarosolla #esittely #taidefarmarit💚 #taidefarmi #aijasahontila #oravasaari #jkl #maaseutu #taide #paikallistaosaamista